• Lorem ipsum

Supernova

iPhones, iPads en Mackbooks van Supernova zijn refurbished devices die voorzien zijn van originele Apple onderdelen. Supernova reviseert Apple gadgets tot de hoogste standaarden zodat deze weer zo goed als nieuw worden. Met een Supernova iPhone geniet je van de gemakken van een nieuwe iPhone, maar dan voor een veel scherpere prijs. Onze refurbished iPhones zijn gecontroleerd, getest en waar nodig voorzien van nieuwe originele Apple onderdelen. Alle Supernova iPhones, iPads en Macbooks zijn volledig getest door een speciale robot op meer dan 50 punten en worden incl. het Refurbished keurmerk geleverd en 2 jaar garantie. Om de software hoef jij je dus niet druk te maken. Ook geef je een iPhone een tweede leven. Kiezen voor Supernova (refurbished) is dus een duurzame keuze!

Duurzaam

Door te kiezen voor Refurbished voorkom je dat een iPhone, iPad, of Macbook elektronisch afval wordt. De wereld produceert jaarlijks tonnen aan elektronica afval. Kies je voor Supernova Refurbished, dan geef je een iPhone een tweede leven. Een hele duurzame keuze!

De term 'Refurbished'

Refurbished is engels voor gereviseerd en is een veel voorkomende term in de computerwereld. Een MacBook, Mac Pro of bijvoorbeeld iMac welke wordt aangeboden door Supernova is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen, om diverse redenen. Dat kan zijn omdat het bedrijf gaat fuseren, omdat het bedrijf is opgehouden te bestaan, of gewoonweg omdat het bedrijf nieuwe hardware heeft aangeschaft. 

Refurbishment houdt in:

- Zorgvuldige technische controle van de apparatuur;
- het grondig schoonmaken (van binnen en van buiten);
- het verwijderen van externe bedrijfskenmerken;
- gecertificeerde data wiping;
- upgraden (opwaarderen) van de hardware.

Een refurbished MacBook, iPhone, iPad, iMac en/of Mac Pro van Supernova wordt daar waar nodig ge-upgrade. Alle hardware aangeboden door Supernova wordt op een dermate manier getest en opgewaardeerd dat ze weer een levensduur heeft van drie tot vijf jaar, afhankelijk van het type product.

Misvattingen over refurbished:

- Alle Refurbished iPhones, iPads, of Macbooks worden helemaal uit elkaar gehaald, en met 'nieuwe' onderdelen weer in elkaar gezet;
Dit is niet geval, sterker nog; wat ons betreft wordt er zo weinig mogelijk aan een origineel toestel gesleuteld. Alleen waar nodig wordt, na uitvoerig testen, iets aan het Apple device verandert. Als voorbeeld: Een nieuwe iPhone is als verkoop retour binnengekomen, het toestel is alleen uit de verpakking geweest en zonder opgaaf van reden terug gestuurd. In feite is het toestel nieuw, maar is uit de verpakking geweest, misschien opgestart, of is de installatie van de iPhone doorlopen. Dit soort toestellen worden natuurlijk niet opengeschroefd, maar uitvoerig getest, schoongemaakt, en gewiped. Dit noemt men refurbishen! 

- Een accu wordt bij refurbishen altijd vervangen!:
Neen, de accu van een Refurbished Apple device wordt zeker niet altijd vervangen. Ook hier geldt dat wat origineel en goed is beter niet vervangen kan worden. Accu's van een iPhone, iPad, of Macbook worden getest op laadcycli,  capaciteit ten opzichte van de originele laadcapaceit, en of de accu onder hoge belasting geen uitval vertoond. Middels een vergelijk in een grafiek wordt bepaald welke accu's vervangen dienen te worden. Het kan dus zomaar zijn dat een accu die pas een paar keer is opgeladen vervangen dient te worden, maar dat een accu met 100 laacycli juist nog prima in orde blijkt, en dus met vlag en wimpel door de accutest komt.

- Koop ik niet 'andermans' rommel met Refurbished producten:
Bij ons niet! Maar er zijn wel veel andere aanbieders die rommel verkopen. Veelal illegaal binnengesmokkelde chinese namaak, of amateuristisch refurbished met slechte en goedkope Fake onderdelen. Koop alleen Refurbished producten met het Keurmerk Refurbished! Zo weet je dat het product goed is, en het bedrijf achter de producten O.K. is. 

Let dus heel goed op waar je koopt, ga niet alleen voor een lage prijs. 

Een Refurbished iPhone, iPad, iMac, of Macbook is niet nieuw!

Wij bieden u de hoogst mogelijke kwaliteit originele Refurbished Apple iPhones, iPads, iMacs, en Macbooks met een erkend Keurmerk en 2 jaar garantie, en dit alles tegen een flinke korting ten opzichte van een nieuw Apple product. Maar het is geen nieuwe! 
Als u alleen een nieuwe iPhone, iPad, iMac, of Macbook wil, met een jaar Apple garantie dan kunt u ook het beste een nieuwe Apple kopen. U kunt met een refurbished Apple device bijvoorbeeld niet terecht bij een Apple vestiging voor garantie.
Natuurlijk kunnen wij je ook een splinternieuwe iPhone, iPad, iMac, of Macbook leveren. Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe Apple devices standaard op voorraad. Kom naar onze winkel, en we helpen je graag verder, met het uitkiezen van een nieuwe of refurbished Mac.
Net als bij een nieuwe Apple kan er wel eens een storing of probleem optreden... Geen nood!
U kunt binnen en buiten de garantietermijn altijd bij ons terecht voor reparatie of vervanging van uw iPhone, iPad, iMac, of Macbook.