Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Supernova Wintertip!

17 Oct 2018
door Ton

Bescherm jouw iPhone tegen de vrieskou!

De winter komt er aan, en ook in Nederland kan het dan flink vriezen. Wat velen niet weten is dat accu’s van bijvoorbeeld iPhones niet tegen de vrieskou kunnen onder belasting. Bijvoorbeeld: als de iPhone heel koud is en je wil een gesprek aannemen, dan kan de accu permanent een groot deel van zijn capaciteit verliezen of zelfs defect raken.

In een uitzonderlijk geval doet de accu niets meer, of zwelt op en drukt het scherm van jouw iPhone naar buiten, omdat de accu niet meer in de behuizing past.

Bij een accu die al wat ouder is, zal dit sneller optreden dan bij een nieuwe accu of smartphone.. het is in alle gevallen slecht voor de accu.

Een Li-ion accu zoals deze gebruikt wordt in bijvoorbeeld een iPhone of iPad kan eigenlijk heel goed tegen de kou als de lading tussen 40 en 60% (+/- 3,7V) is zonder belasting. Sterker nog, bij het bewaren van een Li-ion accu wordt zelfs aangeraden om dit in een koele omgeving te doen. Het is dus helemaal niet erg om de accu of smartphone in een koude omgeving te bewaren, als deze maar niet aan staat. Let op!: TE koud (onder de -20 °C) is natuurlijk nooit goed.

Wat kun je doen om dit te voorkomen:

  • Ga je op wintersport of vriest het buiten, houd jouw iPhone dan op een warme plaats. Dus aan de binnenzijde van je jas (binnenzak) waar het warm is en nooit aan de buitenzijde waar het dus koud is.
  • Heeft jouw iPhone/smartphone op een koude plaats gelegen, bijvoorbeeld in een koude auto, laat deze dan eerst een tijdje opwarmen naar kamertemperatuur voordat je deze aan zet. Bij het opstarten van een smartphone verbruikt deze namelijk het meeste stroom en is de kans dus groot dat de accu capaciteit verliest, of defect raakt.
  • Gebruik draadloze oortjes, of Airpods als het koud is, zodat jouw iPhone in je binnenzak kan blijven waar het warm is.

Symptomen van een defecte accu:

  • De iPhone wordt traag; de hardware en software registreren dat de accu een lagere capaciteit heeft, met als gevolg dat o.a. de processor wordt teruggeschroefd om de accu te sparen
  • Als de accu te veel capaciteit is verloren, werkt bovenstaande niet meer en zal jouw iPhone uitvallen bij ogenschijnlijk voldoende lading bij het maken van een foto, navigeren of andere activiteit die (te) veel van de accu vraagt.
  • Snel opladen en ontladen: jouw iPhone laadt erg snel op maar bij gebruik is de accu ook weer snel leeg.

Vertoont jouw accu of iPhone een van bovenstaande symptomen? Laat dan jouw accu controleren bij Supernova.repair. Het is in de meeste gevallen niet duur om de accu te laten vervangen en je iPhone houdt het daarna weer makkelijk een dag vol op 1 lading.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter