Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Wat is refurbished?

26 Dec 2015

Wereldwijd worden er jaarlijks vele miljoenen verschillende electronica gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van bijvoorbeeld tweedehands goederen, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afschreven goederen kopen bij bedrijven en consumenten, eindgebruikers maar dus ook verkopende bedrijven, goederen op die vervolgens door hen of door een refurbished specialist worden gecontroleerd op kwaliteit, defecten en uiterlijk. Daarnaast worden de toestellen vaak voorzien van een nieuwe batterij, afhankelijke van de gradatie een nieuw scherm en eventueel andere nieuwe onderdelen ten behoeve van het als nieuw laten functioneren van het apparaat. Ook worden alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Dergelijke partijen worden uiteindelijk in een nieuwe neutrale verpakking of bijvoorbeeld als losse toestellen aangeboden aan verkopers met een fysieke of online winkel.
U als koper kunt dus een product wat ooit is teruggebracht binnen het retourrecht, voortkomend uit restvoorraad, zakelijk afschreven is of een gebruikt product van iemand zoals u zelf weer nadat het gereviseerd is weer gebruiken, vaak met tientallen procenten korting ten opzichte van de nieuwprijs.

Supernova.NL 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter